Za liječenje zubi u Đakovu obratite se našim stručnjacima koji će Vam dati savjet kako izbjeći karijes, plak, kamenac i sl. Dobra prevencija zubi dovodi do dobroga zdravlja Vaših zubi i pošteđuje vas bolova i problema koji nastaju zbog loše prevencije i nedovoljno znanja o tome kako održati zube u što boljem stanju. Da biste očuvali zube,trebate ponajprije paziti na prehranu, oralnu higijenu zubi i obavezno ići na redovite preglede Vaših zubi kod obližnjega stomatologa. Prehrana koja je bogata ugljikohidratima predstavlja visok rizik za razvoj karijesa.

Takva prehrana sadrži kiselinu koja demineralizira caklinu što dovodi do šupljina, odnosno karijesa na zubu. Da biste to spriječili, trebate ograničiti unos tzv. loše hrane kao što su razni slatkiši bogati šećerima, gazirani i voćni sokovi koji u sebi također sadrže puno šećera, treba što manje unositi modernu hranu kao što je tzv. junk hrana, reducirati unos alkohola, cigareta i drugih toplih napitaka kao što je kava, imati pravilne obroke, redovito prati zube i ići na preglede kod Vašega stomatologa.

Osim karijesa zbog loše prevencije pojavljuje se i plak na zubima koji se nalazi na površini zuba i zubnog mesa, bjelkaste je boje i nastaje od ostataka hrane, sline i vode. Plak sadrži bakterije koje su uzročnici karijesa, upale zubnog mesa, paradontitisa i sl. Naši će Vam stručnjaci ponuditi liječenje zubi u Đakovu i savjete kako da što bolje održavate higijenu, odnosno zdravlje Vaših zubi. Da biste se riješili karijesa, plaka, kamenca i drugih nelagoda, savjetujemo Vam da nas posjetite. Dođite na pregled i učinite nešto za zdravlje Vaših zubi.