Parodontologija je disciplina stomatologije koja se bavi liječenjem struktura zuba (potpornih tkiva zuba), kao i bolesti i stanja koji utječu na njih. Nosiva tkiva su poznata kao parodonta, što uključuje zubno meso i alveolarne kosti, cement i sl. Parodontalne bolesti dolaze u raznim oblicima, no najčešće su rezultat ujedinjavanja bakterijske akumulacije plaka crvenih složenih bakterija (P. gingivalis, T. forsythia, and T. Denticola). Bolesti parodonta su gingivitis, parodontni džep, parodontitis, klimavost zuba.

parodontologija

Gingvitis je crvenilo i krvarenje zubnoga mesa. Ako se gingiva upali i potraje, polagano se odvaja od zuba i nastaje parodontni džep. Parodontitis je infekcija koja zahvaća zubnu kost što dovodi do gubitka zubi, a klimavost zuba nastaje propadanjem parodontnog ligamenta i potporne kosti. Da biste spriječili ili izliječili neku od navedenih parodontalnih bolesti, parodontologija u Đakovu nudi Vam sve vrste parodontoloških tretmana i metoda kao što su konzervativne i kirurške metode: dubinsko čišćenje zubnog kamenca, poliranje korijena zuba, inicijalna terapija, redukcija džepova, razni transplatanti, tkivna i koštana regeneracija i sl.
Jedna od poznatijih bolesti, za koju se procjenjuje da obuhvaća od 30 do 40 % ljudi, tzv. je parodontitis. Naime, radi se o kroničnoj upali zubnoga mesa i zubne kosti što dovodi do gubitka zubi. Jedan je od osnovnih uzroka te bolesti dentalni plak koji se skuplja na zubima. Da biste izbjegli ovakve poteškoće, savjetujemo Vam da nas posjetite u našoj ordinaciji dentalne medicine u Đakovu.
Parodontologija u Đakovu sa svojim stomatolozima brine se i čuva zdravlje Vaših zubi, stoga nas posjetite i učinite nešto dobro za Vaše zube. Mi Vas čekamo.