Što je Six Month Smiles?

Six Month Smiles je američki sustav estetske ortodocije za odrasle. Cilj ovog sustava je izravnati zube, najčešće bez značajnih promjena u zagrizu kroz razumni period od 4-9 mjeseci, a prosječno unutar samo 6 mjeseci.

Postoje nepravilnosti u međučeljusnim odnosima koje ova vrsta terapije neće riješiti. One zahtjevaju dugotrajnu kompleksnu terapiju, te se tada uvijek preporučuje tradicionalna ortodoncija, kao zlatni standard.

Međutim, 80% odrasle populacije ima nepravilnosti u položaju prednjih zuba, a da pritom nema problema sa žvakanjem hrane, čak ni kad zagriz nije idealan. Ovaj aparatić je savršen upravo u tim slučajevima, jer će riješiti sve glavne estetske probleme u najkraćem mogućem roku, na vrlo diskretan način. 

Sastoji se od prozirnih Six Month Smiles Lucid-Lok™ bravica i žica u boji zuba, stoga je gotovo neprimjetan. Jedinstvenom tehnologijom i klasičnim ortodontskim tehnikama zubi se vrlo brzo, sigurno i nježno pomiču u željeni položaj. Obzirom da koristi blaže sile u kraćem vremenskom periodu, znatno je smanjen rizik od karijesa, parodontitisa, resorpcije korijena i drugih ortodontskih komplikacija.

Dakle, Six Month Smiles nikako nije zamjena za tradicionalni ortodontski aparatić. Ovo je alternativa, za sve koji ne žele višegodišnju terapiju, već traže kozmetički fokusiranu korekciju u kraćem vremenskom periodu.